Müsliknäckebröd

Igår kväll gjorde jag müsliknäckebröd långt in på kvällen.Jag va så trött på att vänta på ugnen att jag såg i kors och kunde knappt virka! Det blev en mormorsruta. Nästan.

Recept:
1/2 påse müsli (rå müsli som jag kallar det. Eller orostad kanske man ska säga), som finns på City Gross. Tror det är 500g/pkt
2 överfulla tsk mörk sirap
2 stora tsk honung
2 dl majsmjöl
2 dl kokande vatten
Jag smälte honungen i vattnet innan jag blandade det med müslin och majsmjölet. Sen körde jag det med stavmixer så det blev mindre bitar, eftersom det är stora bitar frukt i müslin. Hällde därefter i sirapen och blandade ordentligt.
Hällde ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. och plattade ut det någelunda jämnt. La ett bakplåtspapper ovanpå och kavlade ut blandingen. Kavla hårt! Den ska bli ca 0.5cm tjock. Tryck sen, med en kniv, spår så att du får skivor i den storlek du önskar.
Stoppa in i ugnen på 100 grader i ca 1,5h, med bakplåtspappret ovanpå.
Ta ut och låt kallna på galler.
Lycka till! Jag ska göra många fler, dom blev himla goda!
Trackback